Se necesitan dos años para aprender a hablar y sesenta para callarse.

lunes, 16 de febrero de 2015

GAVIOTAS

GAVINES
Quan les gavines es fiquen terra endins i volen baix s'acosten xàfecs o tempestes. 
 
Aquests dies, quan passeig al matí, veig gavines en banda per centenars. I armen un guirigall infernal, no paren de cridar segons es van desplaçant. Van acudint i augmentant l'esbart i aquesta gira i es desplaça. El meu veí em va dir un refrany que fa a aquest fenomen, però com m'ho va dir en català no em vaig assabentar, suposo que seria similar o igual al copiat en l'inici del post.
 
Són lladres, no es pot deixar res al seu abast ja que el roben . I miolen igual que els gats; en alguna ocasió he confós la seva grall amb un gat. Jo creia que pujaven al Montsià a niar, però semblant aglomeració no té sentit ia més, com la Punta la Banya és parc natural en el qual no es pot penetrar, no tenen cap problema per fer els nius. És de suposar que entre elles no es menjaran els ous i els pollastres.

No hay comentarios: